Ads Top

Opnieuw groei voor het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer

Ook in 2020 is het aantal zogeheten DAW-projecten opnieuw gegroeid. In het DAW werken boeren en tuinders aan schoon en voldoende water en een betere bodem. Zij nemen vrijwillig maatregelen op hun eigen bedrijf of doen mee in een project om meer kennis op te doen.

Het jaarverslag laat zien welke stappen afgelopen jaar gezet zijn, welke initiatieven gestart zijn en licht de kansen en uitdagingen van projecten toe.

In 2020 hebben weer veel boeren en tuinders maatregelen genomen die naast goed zijn voor water en bodem ook bijdragen aan een gezonde bedrijfsvoering. Het delen van succesvolle maatregelen en projecten kan anderen overtuigen om in actie te komen. Zo krijgt het succesvolle project BodemUP in Brabant nu een landelijke uitrol.

Het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer, kortweg DAW, is een initiatief van LTO Nederland, op uitnodiging van de Rijksoverheid. Zij werken hierin samen met de Unie van Waterschappen met als doel een bijdrage te leveren aan de wateropgaven in agrarische gebieden en het realiseren van een economisch sterke en duurzame landbouw. Om de knelpunten op het gebied van water op te lossen vindt er vanuit het DAW intensieve samenwerking plaats tussen de agrarische sector en de andere waterbeheerders, zoals de waterschappen, natuurorganisaties, provincies en drinkwaterbedrijven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.