Ads Top

Delftse start-up Field Factors steekt de grens over naar Kopenhagen en New York


De start-up Field Factors uit Delft is unaniem verkozen tot winnaar van de New-York - Kopenhagen Dual Urban Water Challenge. Deze steden waren in een open call op zoek naar innovaties die hen kunnen helpen om regenwater te zuiveren en te kunnen hergebruiken, om een oplossing te bieden voor wateroverlast en achteruitlopende waterkwaliteit door het veranderende klimaat.

De steden hopen en verwachten dat de resultaten niet alleen nuttig zijn voor henzelf, maar gedeeld kunnen worden met andere steden.

Het Urban Waterbuffer concept is een nature-based, compact systeem voor regenwaterhergebruik in de stad. Het systeem werkt middels vijf stappen: regenwater verzamelen, vasthouden, zuiveren, ondergronds opslaan en hergebruiken. Het biedt steden de kans om klimaatbestendig te worden, door een oplossing te bieden voor zowel hittestress als droogte. Deze oplossing zorgt voor voldoende zoetwater in de stad en kan (na zuivering) worden gebruikt voor allerlei stedelijke toepassingen.

Het systeem is al toegepast op verschillende locaties in Europa: Rotterdam gebruikt regenwater om sportvelden te besproeien, in Den Haag kunnen buurtbewoners hun moestuintjes ermee bewateren en in Madrid wordt een vijver van goede kwaliteit gehouden. Met de aanhoudende zoetwatertekorten en de kosten die dit met zich meebrengt voor gemeenten, wordt deze noodzaak steeds duidelijker.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.