Ads Top

Online event ‘Afvalvrije rivieren: uitdagingen en oplossingen!’

De provincie Noord-Holland, CPMR North Sea Commission en KIMO organiseren op 24 juni het online event ‘Afvalvrije rivieren: uitdagingen en oplossingen!’

Het internationale online event gaat dieper in op de ernst van zeevervuiling en de noodzaak hier lokaal actie op te ondernemen. Want rivieren zijn 'plastic snelwegen' naar de zee geworden. Gekozen bestuurders van lokaal, regionaal en nationaal niveau nemen deel aan een discussie om een manier te vinden voor een meer circulaire aanpak van het probleem.

Tijdens het online event wordt een puzzel van lokale acties gelegd, om gezamenlijk dit groeiende, globale probleem aan te pakken. De bijeenkomst wordt geopend door Catherine Chabaud, lid van het Europese Parlement. De laatste informatie over de effecten van zwerfvuil op zee worden gepresenteerd door OSPAR, voorspellingsmodellen voor rivierafval zullen worden gepresenteerd door het Clean Atlantic Project en er worden praktische 'hands-on' innovatieve oplossingen geboden op basis van op enkele inspirerende voorbeelden van o.a. Friends of the Earth and the Great Bubble Barrier.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.