Ads Top

Nieuwe manier om ratten te bestrijden van start in Nazareth


In juni begint een proef in de wijk Nazareth met een nieuwe manier van rattenbestrijding in de riolering zelf. Dat doen men met een slimme rioleringsval. Die wordt in de putten van de riolering geplaatst en doodt de bruine rat snel en doeltreffend. Zo willen we de bruine rat, die steeds meer overlast bezorgt, bestrijden.

De bruine rat leeft vooral in het riool. Deze nieuwe methode pakt het probleem bij de bron aan, in de riolering zelf. Twee sensoren in de val zorgen ervoor dat de val geactiveerd wordt als er een rat onderdoor loopt. De rat wordt snel en efficiënt gedood. Het rioolwater voert hem af.

De pilot vindt plaats in Nazareth omdat hier veel meldingen over rattenoverlast binnenkomen. Dat komt doordat de riolering in Nazareth direct onder de kolken ligt. Ratten kunnen zo gemakkelijker dan op andere plekken het riool verlaten.

In totaal komen er 15 vallen in de wijk. Elke val geeft aan hoe vaak een rat gedood wordt. Is een stuk riolering relatief 'rat-vrij’, dan verplaatsen we de val naar een volgende put. Zo pakken we de overlast in de hele wijk aan. Verspreid door de wijk plaatsen we ook 30 bovengrondse klemmen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.