Ads Top

Samenwerking Klimaat Actieve Stad Hengelo krijgt vervolg

Hengelo en waterschap Vechtstromen werken intensief samen en investeren gezamenlijk in het herstel van de Hengelose beken. Op veel plekken is al hard gewerkt om de beken klimaatbestendig te maken. Mooi voorbeelden daarvan zijn de Elsbeek en de Veldbeek. Wethouder Claudio Bruggink en lid van het dagelijks bestuur van waterschap Vechtstromen Gerald Aveskamp ondertekenden 4 maart het document Klimaat Actieve Stad. Daarmee spreken ze uit deze samenwerking door te willen zetten.

Gemeente en waterschap gaan de komende jaren verder samenwerken aan een verdere duurzame inrichting van de beken in Hengelo. Wethouder Claudio Bruggink is blij met deze samenwerking: ‘We hebben de afgelopen jaren samen met waterschap Vechtstromen aan mooie projecten gewerkt in Hengelo. Ik ben dan ook zeer te spreken dat we de komende jaren gezamenlijk nog meer ruimte aan water gaan geven.’

Het klimaat verandert en de laatste jaren sneller dan ooit tevoren. Denk aan buien die steeds heviger worden, maar ook hittestress in de stad. Daarom werken gemeente Hengelo en waterschap Vechtstromen samen om de stad voor te bereiden op de toekomst en de effecten van extreem weer aan te pakken. De beken in de stad zorgen voor verkoeling en een goede opvang van het regenwater. Ook de beleving van water is belangrijk voor leefbaarheid in de stad en het werkt tegen hittestress.

Sommige beken in Hengelo hebben achterstallig onderhoud en liggen vaak verscholen tussen particuliere percelen. Het herstel biedt naast een kwaliteitsverbetering van de (openbare) leefomgeving ook de noodzakelijke mogelijkheden om regenwater van de riolering af te koppelen. Daarnaast krijgen beken waar mogelijk meer ruimte, zodat er minder wateroverlast ontstaat bij hevige neerslag. Daarmee biedt het een robuuste en duurzame oplossing (extra waterberging en afkoeling van de stad in de zomer) om de gevolgen van klimaatverandering het hoofd te bieden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.