Ads Top

Nieuw jeugdbestuur Vallei en Veluwe geïnstalleerd

Waterschap Vallei en Veluwe installeerde begin maart de leden van het nieuwe jeugdbestuur. Met de komst van zes nieuwe leden is het jeugdbestuur compleet: dit jaar denken acht jongeren mee over, én gaan zij werken aan thema’s die het waterschap en hun inwoners aangaan.

De installatie vond plaats tijdens een vergadering van het algemeen bestuur, in het waterschapshuis in Apeldoorn. Daar werden de jongeren en hun gasten toegesproken door onder andere dijkgraaf Marijn Ornstein en algemeen bestuurslid Mathilde Maijer. Alle speeches gaven het belang aan van het betrekken van jongeren bij thema’s waar het waterschap zich mee bezig houdt en de nuttige inbreng die jongeren kunnen hebben op deze thema’s. Denk aan het klimaat, duurzaamheid en voldoende en schoon water. Maar ook werd benadrukt hoe belangrijk het is dat de jongeren een stem hebben in onze waterdemocratie.

Zo zei Marijn Ornstein in haar speech: “Ik denk dat nog niet in alle keuzes die vandaag worden gemaakt de belangen van de toekomstige generaties voldoende worden meegewogen en betrokken. Daarom zijn we zo blij met dit nieuwe jeugdbestuur, vol jongeren met passie en gedrevenheid. Jongeren die ons kunnen helpen bij het werken aan die duurzame ontwikkeling.”

Mathilde Maijer deed de oproep aan de jongeren om van zich te laten horen op de onderwerpen die tijdens de vergaderingen van het Algemeen bestuur ter sprake komen. Ze zei: “Hoewel het ook taaie kost is, onderschat ik jullie niet. Ik vermoed dat dit onderwerpen zijn waar jullie wel wat over te vertellen hebben, waar jullie ambities liggen om jullie verwachtingen waar te maken.” Om af te sluiten met: “Ik hoop van jullie te horen”.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.