Ads Top

Minister Harbers slecht de laatste barrière in de Maasdeltatunnel

In de vroege ochtend van 7 maart 2024 stond demissionair minister Mark Harbers midden in het laatst gebouwde stukje van de Maasdeltatunnel om bestuurders van de noord- en zuidoever welkom te heten.

Als eerste klopten burgemeester Bert Wijbenga en wethouder Bart Bikkers met een speciale herinneringshamer op de zware deur die dit stukje tunnel tijdens de bouw moest beschermen tegen de waterdruk van het Scheur. Even later was het de beurt aan wethouder Vincent Karremans van Rotterdam en dorpsraadvoorzitter Rob Oosterlee van Rozenburg.

Noord en Zuid schudden voor het eerst elkaar de hand in de Maasdeltatunnel op een diepte van -28 m NAP. Een belangrijk symbolisch moment dat de definitieve totstandkoming van de verbinding markeerde in het bijzijn van verschillende vertegenwoordigers van de betrokken Waterschappen, het Havenbedrijf Rotterdam, de provincie Zuid-Holland, Rijkswaterstaat en bouwconsortium BAAK.

De minister refereerde in een korte speech aan de veerkracht van de bouwers die tegenslag bij het afzinken van het noordelijke tunneldeel te boven zijn gekomen. Hij feliciteerde alle betrokkenen met dit resultaat en roemde de Rotterdamse niet-lullen-maar-poetsen mentaliteit.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.