Ads Top

Waterschap zorgt vanaf 2024 voor Hilversumse wateren

Het waterschap Amstel Gooi en Vecht willen betere afspraken over wie waar verantwoordelijk voor is. Op die manier worden de Hilversumse water beter onderhouden. Door goed samen te werken kunnen er ook weer nieuwe projecten en duurzame watersystemen ontwikkeld worden.

Het watersysteem van Hilversum is begin vorige eeuw onder andere ontworpen door de stadsarchitect W.M. Dudok. Hij bedacht een slim systeem met monumentale groene vijvers. Hierin wordt het regenwater van de stad opgevangen en opnieuw gebruikt in de bodem. Daarmee was Hilversum haar tijd ver vooruit.

In de geest van Dudok willen het waterschap en de gemeente het watersysteem toekomstbestendig maken. Wateroverlast, hitte en droogte als gevolg van het veranderende klimaat leveren nieuwe uitdagingen voor onze stad, die we alleen samen kunnen oppakken.

Het waterschap en de gemeente hebben dan ook veel doelen op het gebied van het veranderende klimaat en de natuur. Deze doelen worden ook in de nieuwe plannen voor het water meegenomen. Bijvoorbeeld het plan om de Oude Haven en Gooise Vaart opnieuw in te richten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.