Ads Top

Proefploffen voor vervolg sloop Middensluis in Terneuzen

Rijkswaterstaat sloopt dit voorjaar de oostelijke kolkwand van de Middensluis. Dit is nodig om de invaart van de Nieuwe Sluis mogelijk te maken. Men sloopt de wand met explosieven. Om dit zorgvuldig voor te bereiden, voert men op 11 en 12 januari 2023 enkele proefploffen uit.

Dit zijn kleine explosies met steeds een iets grotere hoeveelheid springstof. Het geluid en de trillingen van de proefploffen kunnen opvallen in de omgeving. Zowel het scheepvaart- als het wegverkeer ondervinden hinder van de proefploffen. Het uitkijkpunt sluiten we op beide dagen af.

Om de invaart van de Nieuwe Sluis mogelijk te maken, moet de oude Middensluis plaatsmaken. Bij het ploffen van de westelijke kolkwand in maart 2022 ontstond meer hinder in de omgeving dan vooraf verwacht. De bebouwing in de omgeving liep schade op.

De proefploffen vinden steeds plaats tussen 09.00 en 16.00 uur. Tijdens elke proefplof houden we een veiligheidszone van 200 m rondom de ploflocatie vrij van verkeer en verkeersdeelnemers. Scheepvaart kan tijdens de proefploffen normaal gebruik blijven maken van de Westsluis.

De Oostsluis is beide dagen op een aantal momenten korte tijd niet toegankelijk. De Verkeerscentrale Terneuzen informeert de scheepsvaart hierover. Verkeersregelaars houden wegverkeer, fietsers en voetgangers ongeveer een kwartier tegen voor elke plof. Wegverkeer kan eventueel gebruik maken van de Sluiskiltunnel.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.