Ads Top

Hulpverleners bereiken rampgebieden sneller en efficiënter dankzij nieuwe geohazard tool

Deltares experts Frederique de Groen en Margreet van Marle hebben meegedaan aan de ‘Innovation Accelerator Bootcamp’ van de World Food Programme (WFP). Daar hebben zij een ontwerpconcept gepitcht, een prototype gebaseerd op de Deltares impactmodellering ‘RA2CE’, waarmee hulpverleners sneller en efficiënter rampgebieden bereiken tijdens een humanitaire ramp.

Uit 650 inzendingen heeft WFP dit prototype geselecteerd om verder te ontwikkelen. Dat betekent dat Frederique en Margreet binnenkort naar Nepal afreizen om het prototype verder te ontwikkelen en deze ook ter plaatse te testen.

Het innovatieve prototype, dat Deltares samen met het team van WFP in Nepal verder gaat ontwikkelen, richt zich op het direct bieden van de cruciale informatie. Informatie die hulpverleners de eerste 3 dagen (72 uur) na een overstromingsramp nodig hebben, om veel sneller en efficiënter te reageren.

Het Deltares netwerkmodel RA2CE wordt de basis voor het prototype. RA2CE is oorspronkelijk ontwikkeld om adaptatie-strategieën te ontwikkelen die infrastructuurnetwerken klimaatbestendig kunnen maken. Frederique en Margreet hebben een nieuwe toepassing van bestaande analyses in RA2CE bedacht, waarbij het mogelijk is om direct na een ramp te identificeren welke wegen en/of paden toegankelijk zijn of verstoord, welke punten van belang (zoals ziekenhuizen en voedseldistributiepunten) nog bereikbaar zijn en waar de getroffen bevolking zich bevindt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.