Ads Top

Tentoonstelling Stadsmuseum Doetinchem; Droogte in de Achterhoek

Sinds vrijdag kan iedereen vrij binnenlopen bij de ‘Weet van Water’ expositie ‘Droogte in de Achterhoek: Wat kan ík doen?’ in het Stadsmuseum Doetinchem. Geïnteresseerden kunnen hier informatie en tips vinden die helpen om zelf water te besparen en vast te houden.

Door klimaatverandering wordt het warmer. Er zijn meer en langere kurkdroge zomers. Regen is er ook, maar die valt in korte tijd in enorme plensbuien. In Nederland wordt het water al eeuwenlang zo snel mogelijk afgevoerd, om te voorkomen dat we natte voeten krijgen. Dit afvoeren ging (en gaat) via het riool, sloten, beken, rivieren, landinrichting, stedenbouw en allerlei andere manieren. Deze manieren werken niet meer in deze tijd. Vooral niet op de hogere zandgronden van de Achterhoek.

In de Achterhoek en Liemers werken waterschap, provincie, gemeenten, Vitens(drinkwaterbedrijf), agrariërs, natuurorganisaties en andere grondeigenaren daarom samen om meer water vast te houden. Maar iedereen kan iets doen.

De expositie is een initiatief van de campagne 'Weet van Water'. In ‘Weet van Water’ werken inwoners en organisaties in de Achterhoek en de Liemers samen. In eigen huis, tuin en/of bedrijf kunnen mensen allemaal een steentje bijdragen om wateroverlast, droogte en hittestress(problemen die onstaan in stedelijk gebied als gevolg van warmte, kan in steden oplopen tot 8 graden meer dan buiten de stad) te voorkomen en de waterkwaliteit te verbeteren. Want samenwerking is nodig om de gevolgen van klimaatverandering op te vangen. Deelnemende organisaties zijn onder andere gemeenten, woningbouwverenigingen, energiecorporaties, het Nederlands Watermuseum, hoveniers en Waterschap Rijn en IJssel. Meer informatie over Weet van Water staat op www.weetvanwater.nl.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.