Ads Top

Over de grenzen heen samenwerken aan duurzame binnenvaart

De provincie Zuid Holland werkt over de landsgrenzen heen aan duurzame binnenvaart en duurzaam vervoer van goederen. Binnen het netwerk RH2INE bestond al nauwe samenwerking met Duitsland.

Sinds kort sluit ook de Port of Antwerp-Bruges zich aan bij deze samenwerking.

De binnenvaart is volop in beweging. Overheden en bedrijven werken nauw samen aan de vergroeningsopgave waar de sector zich voor gesteld weet. Bijvoorbeeld op het gebied van elektrificering; stimulering vanuit het Nationaal Groeifonds geeft de toepassing van accu’s inmiddels een duw in de goede richting. Ook waterstof staat meer en meer in de belangstelling. Het wordt uitermate geschikt bevonden als energiedrager voor zwaar transport en transport over lange afstanden. Toepassing in de binnenvaart geldt bij uitstek als kansrijk.

Koplopers in de sector staan dan ook in de startblokken. Een groot aantal partijen zet zich in voor funding en regelgeving, zodat toepassing van waterstof in de binnenvaartsector de gewenste kickstart kan krijgen. Binnen het netwerk RH2INE werken bedrijven en overheden in Nederland en Nordrein Westfalen intensief samen aan de standaardisatie (het systeem, veiligheid en techniek), die benodigd is om waterstoftoepassing in de binnenvaart van de grond te krijgen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.