Ads Top

Overeenkomst ontwikkeling gebied waterzuivering in Tilburg

De gemeente Tilburg, Provincie Noord-Brabant, Waterschap De Dommel en TenneT ondertekenden op 20 juli belangrijke overeenkomsten voor het gebied rond de rioolwaterzuivering (RWZI) ten noorden van Tilburg.

Zo is onder andere vastgelegd wie eigenaar wordt van welke grond en hoe alle partijen de omgeving gaan inrichten. De afspraken versnellen de komst van een hoogspanningsstation. Dat is nodig voor een betrouwbaar stroomnet in de regio.

Over enkele jaren ziet de omgeving rond de rioolwaterzuivering van Tilburg er anders uit, met een hoogspanningsstation, verplaatsing van de waterberging, ecologische verbindingszone, recropassage  (brede natuurverbinding onder de N261 zodat dieren veilig kunnen oversteken) en een snelfietspad. TenneT wil het hoogspanningsstation gaan bouwen, zodra er goedkeuring is op het inpassingsplan en de vergunningen binnen zijn.

Het is nodig om een deel van de waterberging te verplaatsen naar beide kanten van de N261, omdat het hoogspanningsstation hier deels komt te liggen. In de waterberging wordt gezuiverd afvalwater van rioolwaterzuiveringsinstallatie opgeslagen. De gedeeltelijke verplaatsing en de bouw van het station vormen de aanzet voor herontwikkeling van het gebied rond de RWZI.
De gemeente wil het ontbrekende stuk snelfietspad op de Bos en Beemdweg aanleggen. De provincie wil een ecologische verbindingszone en recropassage (verbinding tussen beide kanten van de N261) aanleggen, om zo de Stokhasseltlaan te verbinden met de Bos en Beemdweg voor recreatief verkeer en dieren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.