Ads Top

Stremming voor scheepvaartverkeer bij stormvloedkering Ramspol

Rijkswaterstaat vernieuwt in de zomer van 2022 het beslis- en besturingssysteem van de stormvloedkering Ramspol bij Kampen. De verouderde hard- en software krijgt na ruim 20 jaar een update. Om het nieuwe ICT-systeem aan te leggen, is een testperiode met stremmingen van de vaargeulen nodig. Deze stremmingen vinden plaats in de periode van 12 juli tot en met 4 oktober 2022.

De hard- en software is nodig voor het bedienen, besturen, beslissen en bewaken van de stormvloedkering. Om het nieuwe ICT-systeem veilig en verantwoord aan te kunnen leggen, is het noodzakelijk om de nieuw geïnstalleerde hard- en software regelmatig te testen. Dat kan alleen door de kering daadwerkelijk te gebruiken en proef te laten draaien.

Ramspol heeft drie vaargeulen: de vaargeul Ramsdiep (alleen beroepsvaart), de vaargeul Ramsgeul-Noord (alleen recreatieve vaart) en de vaargeul Ramsgeul-Zuid (geen scheepvaart). De  vaargeulen zijn afwisselend gestremd. Op enkele dagen wordt de hele kering getest en is zowel de doorvaart voor beroepsvaart en recreanten gestremd.

Wanneer Ramsgeul-Noord gestremd is en het Ramsdiep niet, kunnen recreanten door de beroepsvaargeul van het Ramsdiep varen. Bij stremming van alleen de vaargeul Ramsgeul-Zuid is er gewoon doorvaart mogelijk voor beroepsvaart en recreanten.

Foto GeeKaa (cc)

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.