Ads Top

Vitens trekt lessen uit Oldenzaal-incident

Waterbedrijf Vitens kampte eind vorig jaar met een langdurig kookadvies aan 26.000 klanten in de regio Oldenzaal vanwege een E-coli-besmetting in drinkwater. Gezien de aard, omvang en tijdsduur van dit incident, heeft Vitens dit voorval door een extern bureau laten evalueren met de volgende uitkomsten en aanbevelingen.

In september 2021 vond een incident plaats met een verontreiniging van drinkwater met E. coli en later ook met enterococcen in Oldenzaal en omgeving. Oorzaak, zo bleek uit technisch onderzoek, was een scheur in de bovenkant van een ondergrondse opslagruimte waar drinkwater tijdens het productieproces tijdelijk in opgeslagen wordt. Omdat Vitens geen risico wil en mag nemen met de gezondheid van zijn klanten, werd in samenspraak met ILT een kookadvies afgegeven vanaf 2 september 2021 voor drinkwater voor menselijke consumptie.

Het kookadvies dat gedurende langere tijd in twee periodes van ongeveer een week van kracht was betrof circa 26.000 klanten in delen van de gemeenten Oldenzaal, Losser en omgeving. Ook bedrijven en organisaties die drinkwater in hun productieproces gebruiken kregen advies om het water vooraf te koken. Dit alles heeft geleid tot veel ongemak bij klanten en tot problemen in de coördinatie met betrokken partijen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.