Ads Top

Nieuwe stap op weg naar een waterveilig Kampen

Met projecten als de nieuwe Reevesluis, de versterking van de Drontermeerdijk, de in aanbouw zijnde brug over de N307 en de sloop van de Roggebotsluis verbetert de waterveiligheid in de regio Kampen en Dronten aanzienlijk.

Maar aanvullend zijn ook op de verschillende recreatieterreinen langs het Drontermeer aanpassingen noodzakelijk.

Op 17 maart ondertekenden directeuren Rob van der Werff namens de provincies Flevoland en Overijssel en Twan van den Top van aannemingsbedrijf JTW de formele opdracht voor de uitvoering van de werkzaamheden aan Overijsselse terreinen.

Met de aanleg van de Reevesluis en het Reevediep en, in 2023, de sloop van de Roggebotsluis, zijn grotere verschillen in de waterstand mogelijk dan nu het geval is. Zo worden de havens in het Drontermeer in de zomer door een lager waterpeil van het IJsselmeer minder diep, en kan het peil vooral in de winter hoger worden door de wind en een grotere waterafvoer van de IJssel. Om deze sterker wisselende waterstanden op te vangen zijn werkzaamheden nodig aan de recreatieterreinen langs het Drontermeer.

De werkzaamheden nabij het haventje van Europarcs en kanovereniging Skonenvaarder zijn in volle gang. Al uitgevoerd is de aanpassing van de waterkering bij het ontvangstgebouw van EuroParcs (de voormalige Music Club) en de herinrichting van het terrein, net als de verhoging van de Reeveweg.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.