Ads Top

Werkzaamheden Zaanbrug bekijken tijdens Dag van de Bouw

Wie weleens wil zien hoe een brug gebouwd wordt, wat voor werk er nu onder water in de Zaan plaatsvindt of nieuwsgierig is naar het bouwmaterieel, is tijdens de Dag van de Bouw welkom op het project “Vernieuwen Zaanbrug”.

Tijdens deze open dag op zaterdag 17 juni kunnen bezoekers het werk rondom de vervanging van de brug over de Zaan tussen Wormerveer en Wormer zelf zien en beleven. Aannemer Reimert Bouw en Infrastructuur en de provincie Noord-Holland stellen 17 juni van 10.00 tot 15.00 uur het bouwterrein open voor geïnteresseerden.  

Met de Dag van de Bouw krijgen bezoekers een uniek kijkje achter de schermen van de bouw van de Zaanbrug. De provincie Noord-Holland vernieuwt de bestaande brug over Zaan en vervangt deze door een nieuwe ophaalbrug. Via een pontonbrug krijgen bezoekers de unieke mogelijkheid om eens een kijkje te nemen in de brugkelder in de Zaan en te zien hoe het werk vordert. De aannemer legt bezoekers graag uit hoe deze werkzaamheden plaatsvinden en wat er allemaal bij komt kijken als een brug (op een hele kleine ruimte) gebouwd moet worden. Kinderen kunnen ervaren hoe het is om een bouwvakker te zijn.

Op zaterdag 17 juni vanaf 10.00 uur tot 15.00 uur zijn jong en oud welkom om lang te komen bij de Zaanbrug. De Dag van de Bouw is op de Nieuweweg in Wormer, naast het Lassie gebouw (t/o Nieuweweg 108). Kom fietsend, lopend of met openbaar vervoer naar de bouwkeet. Er is bij het bouwterrein beperkte parkeergelegenheid voor auto’s.

De Zaanbrug wordt vervangen door een traditionele Hollandse ophaalbrug, die voldoet aan de technische eisen van deze tijd. De brug krijgt een bredere en hogere doorvaart. Hierdoor kunnen schepen makkelijker de brug passeren en hoeft de brug minder vaak en minder lang open. De nieuwe Zaanbrug biedt bovendien meer ruimte aan fietsers en voetgangers wat de veiligheid ten goede komt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.