Ads Top

Ga op onderzoek tijdens Waterdag in de natuur

Waterdiertjes vangen, op vissen- en plantenexcursie of al wandelend een mooi plekje ontdekken? Op zaterdagochtend 10 juni van 9.30 tot 12.30 uur organiseren Aa en Maas de Waterdag in de natuur rondom kasteel Heeswijk.

Met schepnet, waterbak en loep gaan kinderen en (groot)ouders op onderzoek uit langs de slootkant. Samen met ecologen van het waterschap en IVN-gidsen ontdek je welke wat
erdiertjes er allemaal in het water leven én wat dat zegt over de kwaliteit van het water. De diertjes die je vindt kun je doorgeven op www.waterdiertjes.nl(opent in nieuw venster). Zo werk je ook nog eens mee aan een echt onderzoek naar het waterleven in Nederland en zorg je samen met ons voor schoon water. Deze activiteit organiseren wij samen met IVN Bernheze.

Ook volwassenen kunnen op onderzoek uit. Wil je weten hoe het is gesteld met de waterkwaliteit en biodiversiteit van Brabantse beken? Oeverlopers is een project waarbij vrijwilligers, de zogenaamde ‘Oeverlopers’, een aantal jaren een beek in Noord-Brabant onderzoeken. De kasteelmeander van de Aa maakt hier onderdeel van uit. Benieuwd hoe de planten en dieren zich hier ontwikkelen? En wat dat zegt over hoe schoon de beek is? Het zijn zomaar wat vragen waar we deze ochtend onder leiding van ecologen van Floron en Ravon antwoord op krijgen. Trek je (lies)laarzen aan en kom langs om te helpen of om van ons te leren!

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.