Ads Top

Leerlingen De Nieuwe Veste bedenken beste idee duurzaam waterbeheer Drenthe

De afgelopen weken werkten zo’n 400 scholieren van de Technasiumscholen in Groningen, Friesland en Drenthe aan een plan om huishoudelijk water meer duurzaam en circulair te gebruiken.

Een dezer dagen streden de winnende groepjes van elke school om de provinciale winst door hun idee aan een jury van bestuurders en beleidsmakers te presenteren in Wildlands Adventure Zoo in Emmen. Leerlingen van De Nieuwe Veste in Coevorden sleepten met hun Lavadora Box de prijs in de wacht voor het beste idee rond duurzaam waterbeheer in Drenthe.

De afgelopen weken deden de jongeren uitgebreid onderzoek naar de waterketen en naar watergebruik in en om huis. Ze moesten vervolgens hun technische skills gebruiken om een product te ontwerpen en onderzoek doen naar consumentengedrag, want een campagne om hun plan voor circulair gebruik van water onder de aandacht te brengen, hoorde ook bij de opdracht. Geen eenvoudige opdracht, maar de jongeren wisten er wel raad mee!

Het winnende groepje bedacht een systeem om minder wasmachinewater te gebruiken want 'alles wat er niet in zit, hoeft er ook niet uit', en het gebruikte water te reinigen voor hergebruik.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.