Ads Top

Gentse start-up Robinetto en Colruyt Group bundelen de krachten voor een duurzamere waterconsumptie

De Gentse impactonderneming Robinetto en Colruyt Group gaan nauwer samenwerken. Colruyt Group neemt een minderheidsparticipatie in de Gentse start-up en wordt hiermee een belangrijke nieuwe aandeelhouder in het bedrijf.

Robinetto, opgericht in 2018, heeft als missie om op zoveel mogelijk plaatsen flessenwater te vervangen door kraanwater. De verpakking en het transport van flessenwater heeft immers een grote ecologische voetafdruk. Daarom verkoopt en verhuurt Robinetto waterkoelers in de sector van horeca, evenementen en bedrijven.

Onder andere door het plaatsen van mobiele watertaps op grote en kleine events, en heel wat maatwerk in meer dan 150 horecazaken, bouwde het bedrijf in korte tijd al heel wat expertise op. Die ervaring situeert zich zowel op het technische vlak (filteren, koelen en carboniseren van water) als op het vlak van consumentengedrag en nudging. Ook voor Colruyt Group is deze technische en commerciële knowhow waardevol, aangezien dit naadloos aansluit bij de ambitie van de groep om een referentiepunt te zijn voor duurzaam ondernemen en een inspiratiebron voor bewust consumeren. De nieuwe samenwerking is daarom een win-winsituatie voor beide partijen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.