Ads Top

Onderhoud kust West-Zeeuws-Vlaanderen

Na een korte zomerstop hervat Rijkswaterstaat vanaf 11 september 2019 het onderhoud aan de Zeeuws-Vlaamse Noordzeekust. Door het aanbrengen van in totaal 1,7 miljoen m3 zand op het strand en op de zeebodem houden we de kust tussen Nieuwvliet en Nieuwesluis op zijn plaats.

Zo blijft West-Zeeuws-Vlaanderen goed beschermd tegen de zee. De werkzaamheden duren naar verwachting tot begin december 2019.

In het voorjaar 2019 bracht een baggerschip reeds 750.000 m3 zand aan op het strand van Cadzand. Vanwege het hoogseizoen voert Rijkswaterstaat geen onderhoud op het strand uit in de maanden juli en augustus. Vanaf september brengt een baggerschip zand aan op het strand tussen strandpaviljoens De Strandganger in Nieuwvliet en Van Houten in Breskens. Ook wordt circa 1,1 miljoen m3 zand op de zeebodem aangebracht op de zeebodem bij Nieuwesluis. Zo wordt de kust versterkt en blijft de kustlijn op zijn plaats.

De werkzaamheden gaan dag en nacht, 7 dagen per week door en blijft het strand en de zee toegankelijk voor bezoekers. Het deel van het strand waar wordt gewerkt, is echter verboden gebied vanwege het gevaar van drijfzand en rondrijdende bulldozers en shovels. Watersporters moeten een veilige afstand tot het baggerschip houden van minimaal 300 m.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.