Ads Top

Door de renovatie van sluis Driel zijn alle sluizen in de Nederrijn en Lek nu spic en span

De sluizen in de Nederrijn en Lek liggen er weer helemaal up-to-date bij. Voor de renovatie van de 3 sluizen Amerongen, Hagestein en Driel werd de scheepvaart beurtelings wekenlang gestremd. In het voorjaar van 2019 is als laatste van de 3, de sluis bij Driel aangepakt.

Rijkswaterstaat renoveert vanaf 2016 de 3 stuwcomplexen in Nederrijn en Lek. Een onderdeel van de renovatie zijn de sluizen. Dat betekent dat de sluizen in Driel, Amerongen en Hagestein om de beurt zijn gerenoveerd. Mei 2019 werd Driel, als laatste, opengesteld.

De stremming bij Driel duurde zo’n 11 weken. In die periode is er hard gewerkt om de sluis toekomstbestendig te maken. Er zijn betonreparaties uitgevoerd, de bewegingswerken zijn vervangen en er is geschilderd. Ook zijn voorbereidingen aan de systemen getroffen om later in het jaar over te gaan van lokale naar centrale bediening vanuit Amerongen.
Om deze overgang veilig, gecontroleerd en goed te laten verlopen voor scheepvaart en watermanagement zijn de systemen aangesloten en uitgebreid getest. Voor de periode van de stremming is voorwerk gedaan, zoals het aanleggen van kabeltracés, de bouw van het servicegebouw en de productie van de nieuwe deuraandrijving.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.