Ads Top

WaterCampus organiseert Experience Day

Op zaterdag 22 september van 10.00 tot 15.00 uur opent WaterCampus Leeuwarden zijn deuren voor het grote publiek. Dan is het namelijk WaterCampus Experience Day, een dag speciaal voor iedereen die altijd al eens een kijkje achter de schermen wilde nemen en geïnteresseerd is in het werk van WaterCampus. Er zijn activiteiten, demonstraties, straattheater en nog veel meer. Experience Day gaat vooraf aan de European Water Tech Week (EWTW2018). Tijdens deze week ontmoeten leiders op het gebied van innovatie, technologie en beleid van bedrijven, universiteiten en overheden elkaar in Leeuwarden.

In het Wetsusgebouw presenteren diverse bedrijven zich, waaronder Wetsus zelf, het Centre of Expertise Water Technology (CEW), CIV Water, Wetsus Academy en de European Water Stewardship (EWS). Bezoekers kunnen een exclusief kijkje nemen in de laboratoria en gaan zelf aan de slag met borrelende waterproefjes. In de nieuwe WaterBar kan geproefd worden uit de watermoestuin en vertelt Vitens over de herkomst van ons kraanwater.

In WaterCampus Business Centre ‘Johannes de Doper’ is een heuse Water Escape Room gebouwd en kunnen bezoekers de Water Battle Game spelen. De Water Alliance en de startup bedrijven demonstreren diverse waterinnovaties. En een geluidskunstenaar verzorgt een show van watergeluiden die, dankzij de akoestiek van de kerk, een bijzondere ervaring belooft te worden.

Van Hall Larenstein Hogeschool, Nordwin College en MBO Life Sciences vertellen over de ‘doorlopende leerlijn water’ en demonsteren projecten met spannende namen als Aquaponics en Vertical Farming. Het Waterapplicatiecentrum (WAC), de proefhal voor studenten en bedrijven, is open en bezoekers kunnen op hun gemak rondkijken. Er lopen experts rond die alles kunnen vertellen over wat daar gebeurt.

Bezoekers kunnen roeien in doorzichtige kano’s van Wetterskip Fryslân en spotten dan misschien wel de Onderwaterdrone die rondvaart.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.