Ads Top

Innovatieve sensoren in Alkmaarse Brug

De provincie Noord-Holland heeft begin september 2018 innovatieve sensoren geplaatst op de Alkmaarse Brug in de provinciale weg N242, gemeente Hollands Kroon. De sensoren geven informatie waarmee storingen, hinder en verkeersopstoppingen worden voorkomen. De Alkmaarse Brug is de eerste brug waar slimme data wordt verzameld met de sensoren.

De metingen op de Alkmaarse Brug geven inzicht over hoe het brugdek uitzet bij warmte en wat de effecten zijn van koelen met water. De provincie wil met deze slimme technologie onder meer goed kunnen voorspellen wanneer een brugdek gekoeld moet worden. Dit kan hinder en storingen voorkomen, verbetert doorstroming van het wegverkeer en de scheepvaart en werkt daarnaast kostenbesparend.

De nieuwe methodiek is door de provincie in samenwerking met het bedrijf InTraffic ontwikkeld en wordt nu het eerst getest op de Alkmaarse brug. De metingen met de sensoren duren een jaar. Deze pilot van de provincie test met innovatieve technologie in de praktijk hoeveel winst slimme data opleveren. Gebiedsaannemer WaakSaam heeft de sensoren geplaatst.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.