Ads Top

Stenendijk in Hasselt onder de loep

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) neemt in de periode van half september tot begin november de Stenendijk in Hasselt onder de loep. De Stenendijk voldoet momenteel niet aan de landelijke veiligheidseisen voor dijken en moet worden versterkt.

Omgevingsmanager Aletta Lüchtenborg: 'Om opbouw van de grond te bepalen doen we grondboringen en sonderingen. De fundering van de oude stenen muur wordt ook onderzocht. Daarvoor graaft men een  proefsleuf. Dit aanvullend onderzoek is nodig om een beter beeld te krijgen van de opbouw en samenstelling van de dijk en van de stenen muur.  Dit betekent dat in deze periode op en rond de dijk sondeerwagens of ander materieel actief zijn. Fugro NL Land B.V voert het onderzoek uit in opdracht van WDODelta.'

Voor het HWBP-project Stenendijk zijn de voorbereidingen begonnen. Op dit moment schrijft WDODelta het plan van aanpak voor de werkzaamheden. In 2019 start het project met de verkenningsfase. In de verkenningsfase inventariseert het waterschap samen met de direct betrokkenen en plaatselijke organisaties welke oplossingen er zijn voor het waterveiligheidsprobleem, passend bij de bijzondere kenmerken van deze dijk en de omgeving.Uiteindelijk leidt dit tot een voorkeursalternatief, dat verder uitgewerkt wordt in 2020. De daadwerkelijke realisatie van de versterking start in 2021.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.