Ads Top

Breuk in grote rioolleiding bij Schinnen

In een rioolpersleiding in de buurt van Schinnen is een breuk ontstaan. Daardoor is afvalwater uit deze leiding het omliggende gebied ingestroomd. De persleiding ligt in de oever van de Geleenbeek ten zuiden van kasteel Terborgh. Daardoor kan er ook rioolwater in die Geleenbeek stromen. Waterschapsbedrijf Limburg en Waterschap Limburg proberen samen de leidingbreuk te repareren en de gevolgen zo beperkt mogelijk te houden.

Omdat de persleiding dus nog buiten gebruik is, blijft men het afvalwater per vrachtwater vervoeren van de stilgelegde gemalen naar de rioolzuiveringen.

Toch kan er afvalwater vanuit de gemalen naar de Geleenbeek stromen als er veel aanvoer van afvalwater is bij de gemalen. Uit metingen blijkt tot nu tot dat we de impact op de natuur laag kunnen houden.

Desondanks blijven  waarschuwingen voor de Geleenbeek van kracht en zijn de geplaatste waarschuwingsborden rondom de Geleenbeek nog steeds geldig. Het is belangrijk dat je niet in de buurt kom van het water en dat honden niet uitgelaten worden bij de Geleenbeek of zwemmen in het water.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.