Ads Top

Verbetering rioolwaterzuivering Veendam

Hunze en Aa's gaat de rioolwaterzuivering (rwzi) in Veendam verbeteren. De huidige installatie is technisch versleten, waardoor er problemen ontstaan in de bedrijfsvoering. Met deze verbetering kan de rwzi weer 20 jaar vooruit. Het algemeen bestuur stelt hiervoor € 4,3 miljoen beschikbaar.

De zuivering in Veendam zuivert al zo’n 50 jaar het afvalwater uit Veendam en omgeving. Sinds die tijd zijn er uitbreidingen en optimalisaties geweest. Nu is het moment aangebroken voor vervanging. Gelijktijdig met de vervanging voeren we een paar verbeteringen door.

Een deel van de installaties heeft het einde van de technische en economische levensduur bereikt. Hoewel dit geen gevolgen heeft op de kwaliteit van het gezuiverde water, heeft het wel een negatieve invloed op het zuiveringsproces. Denk onder andere aan verstoppingen, meer slijtage en onderhoud aan de installaties verderop in het proces en hoger energieverbruik.   

Er is inmiddels een voorontwerp gemaakt. Dit wordt de komende periode in detail uitgewerkt. De daadwerkelijke aanpassingen zullen in 2025 plaats vinden. Het zuiveringsproces kan tijdens de ombouw gewoon doorgaan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.