Ads Top

Minister levert krib- en oeververlaging Pannerdensch Kanaal officieel op

De minister van Infrastructuur en Waterstaat (Mark Harbers) heeft een dezer dagen met een kanonschot op Fort Pannerden de krib- en oeververlaging in het Pannerdensch Kanaal officieel opgeleverd.

Met de verlaging van 35 kribben en vijf oevers zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat het rivierwater bij hogere waterstanden beter doorstroomt, zodat 2 miljoen mensen in het rivierengebied veilig kunnen wonen, leven en werken.

Anderhalf jaar hebben aannemer Ploegam en Rijkswaterstaat hard gewerkt om 35 kribben en vijf oevers 1,5 tot 2 meter te verlagen.

Het Pannerdensch Kanaal is nauw verbonden met de oprichting van Rijkswaterstaat in 1798, een periode waarin Nederland werd geteisterd door rampzalige overstromingen. Miljoenen liters water stromen via de Boven-Rijn Nederland binnen.

Bij het dorp Pannerden splitst de Boven-Rijn zich in de Waal en het Pannerdensch Kanaal. Maar dit splitsingspunt (Pannerdensche Kop) werd zo breed, dat veel te veel water in het Pannerdensch Kanaal stroomde en de dijken braken. Het water moest daarom beheerst worden verdeeld over de Waal en het Pannerdensch Kanaal.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.