Ads Top

Samenwerking om bedrijven te helpen bij besparing drinkwater

MKB-Nederland gaat samenwerken met drinkwaterbedrijf Vitens om ondernemers te stimuleren en ondersteunen om duurzaam en bewust om te gaan met drinkwater.

Voldoende beschikbaar drinkwater is cruciaal voor de Nederlandse economie. Vanwege onder andere de toenemende vraag en klimaatverandering staat die beschikbaarheid onder druk. Daarom is bewust en duurzaam omgaan met drinkwater noodzakelijk. De overheid heeft een besparingsdoelstelling van 20 procent in 2035.

MKB-Nederland is al in gesprek met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om tot een plan van aanpak te komen op het gebied van drinkwaterbesparing in het bedrijfsleven. 'Deze samenwerking vergroot de impact die we als mkb kunnen hebben op de doelstelling van de overheid.'

Om organisaties te helpen met drinkwaterbesparing ontwikkelt Vitens zogenoemde waterbesparingstoolboxen met gedragsinterventies. Vanwege de verschillen in drinkwatergebruik en kansen en belemmeringen op waterbesparing hanteert het bedrijf een sectorale aanpak. In 2024 wordt gestart met pilots voor het onderwijs, de horeca en de recreatiebranche. De samenwerking tussen MKB-Nederland en het drinkwaterbedrijf duurt in elk geval drie jaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.