Ads Top

Tarieven voor waterschapsbelasting Delfland in 2023 omhoog

De waterschapsbelasting gaat voor de regio Delfland in 2023 omhoog. Dat is nodig om ervoor te zorgen dat we droge voeten houden, dat de waterkwaliteit vooruitgaat en dat het afvalwater van de huishoudens en bedrijven goed wordt schoongemaakt.

Hoeveel de belasting omhoog gaat zal per gezin of situatie verschillen. De wereld is in verandering en ook Delfland wordt geconfronteerd met extreme omstandigheden zoals inflatie, stijgende energiekosten, gebrek aan materialen en een verhoogd risico op cyberaanvallen. De stijging van de waterschapsbelasting komt door de onvoorziene stijgende energiekosten.

Het bestuur van Delfland vindt het belangrijk, in deze dure en onzekere tijden, om niet alle kostenstijgingen door te berekenen in de tarieven. Delfland heeft een deel van de kostenstijging binnen de organisatie opgevangen. De stijgende energiekosten kunnen helaas niet opgevangen worden binnen de huidige heffingen.

Waterschapsbelasting is opgebouwd uit twee heffingen. De watersysteemheffing is voor veilige dijken, gezond, schoon en zoet water en minder kans op wateroverlast. De zuiveringsheffing is voor het schoonmaken van het afvalwater. In ons beheergebied wordt veel water verbruikt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.