Ads Top

Renovatie slibvergistingstoren afvalwaterzuivering Haarlem Waarderpolder afgerond

Het afgelopen jaar is één van de drie slibvergistingstoren van de afvalwaterzuivering Haarlem Waarderpolder gerenoveerd. Eerder is ook al een toren gerenoveerd. In deze torens wordt slib, het restproduct wat overblijft na het zuiveren van afvalwater, vergist tot biogas. Dat wordt vervolgens weer ingezet voor elektriciteit en warmte.

Op donderdag 15 december is de renovatie van de slibvergistingstoren opgeleverd. Rijnland en bouwpartner ADS Groep kwamen bij elkaar op de zuivering om dit oplevermoment te vieren.

De renovatie is uitgevoerd om het proces van slibverwerking en biogasproductie ook in de toekomst goed te laten verlopen. Hoogheemraad Bas Knapp: ’Rijnland werkt komende jaren aan het verbeteren en uitbreiden van het zuiveringsproces op de zuivering in Haarlem Waarderpolder. Dit is nodig om te voldoen aan de nieuwe eisen voor waterkwaliteit en de groei van het aantal inwoners en bedrijven in de regio. Ik ben trots dat we vandaag weer een stap vooruit zetten met de oplevering van de gerenoveerde slibvergistingstoren.'

De renovatie bestond uit meerdere werkzaamheden op het terrein van de afvalwaterzuivering. Zo zijn er onder andere onderdelen vervangen die belangrijk zijn om de verspreiding van geur te voorkomen. Gedurende de werkzaamheden werd het slib nog steeds verwerkt via de andere twee slibvergistingstorens op het terrein. Dankzij de goede samenwerking met bouwpartner ASD Groep zijn de werkzaamheden binnen planning en budget afgerond.

De afvalwaterzuivering Haarlem Waarderpolder is één van de negentien zuiveringen van het hoogheemraadschap van Rijnland. Hier zuivert Rijnland afvalwater van zo’n 224.000 huishoudens en bedrijven uit Haarlem, Spaa

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.