Ads Top

Zeven sluizen in Noord-Holland weer 100 jaar veilig

Vanaf 2018 heeft TAUW samen met Friso Civiel gewerkt aan de verbetering van zeven kunstwerken in Noord-Holland. Deze waterkerende kunstwerken waren vanuit het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) afgekeurd. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) heeft hiervoor de verkenningsfase, planuitwerkingsfase en uitvoeringsfase als één opdracht aanbesteed.

Inmiddels is ook de uitvoeringsfase ook achter de rug en zijn alle zeven sluizen weer waterveilig.

Het HWBP had als deadline meegegeven dat de zeven sluizen (Den Helder, Enkhuizen, Broekerhaven, Hoorn en drie in Schardam) in juni 2022 weer waterveilig moesten zijn. De sluizen waren afgekeurd op de betrouwbaarheid van sluiting. Bij een superstorm met veel wind en regen was het onvoldoende zeker dat de sluizen, als deze dicht stonden, het opstuwende water konden keren. Daarom zijn de sluizen gezamenlijk opgepakt binnen één Hoogwaterbeschermingsproject 'Pilot 7 Kunstwerken'.

Op woensdag 31 augustus werd het project op een feestelijke manier afgesloten. De monumentale Sassluis in Enkhuizen was het decor voor dit bestuurlijke eindevent. In aanwezigheid van alle betrokken bestuurders zijn de zeven sluizen officieel waterveilig verklaard.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.