Ads Top

Reparatie Haringvlietbrug (A29) afgerond

Met ingang van dinsdagavond 27 september 2022 is de parallelbaan ter hoogte van de Haringvlietbrug (snelweg A29) weer geopend voor alle verkeer. De parallelbaan was sinds 2 september gesloten voor gemotoriseerd verkeer in verband met gebroken en vermoeide bouten van de steunbalken onder de brug.

Het ging om afgebroken bouten in schoorverbindingen van de vaste brug. Een schoor is een schuine steunbalk, die het overhangende gedeelte van de Haringvlietbrug ondersteunt. Inmiddels zijn alle gebroken bouten hersteld.

Omdat bij nadere inspectie bleek dat de overige bouten vermoeiingsverschijnselen vertoonden, hebben we bij elke schoorverbinding onder de brug (beide zijden) 10 bouten vervangen. In totaal komt dit neer op 2500 bouten. De reparaties zijn uitgevoerd met hijskranen vanaf een ponton in het water.

De bouten zijn zo snel als mogelijk vervangen om meer schade aan de brug te voorkomen. Gelukkig verliepen de werkzaamheden vlot en zonder grote tegenslagen, mede dankzij de inzet van de aannemerscombinatie STERK (SWARCO en Knook Staal en Machinebouw BV (KSM)). Hierdoor waren er geen extra maatregelen nodig op de hoofdrijbaan (richting Antwerpen).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.