Ads Top

Mbo-leerlingen in de voetsporen van oude watermeesters

Op 22 en 23 september organiseerde Waterschap Noorderzijlvest met Stichting Blauwe Lijn voor de tweede keer een hackathon voor technische mbo-leerlingen uit Groningen.

Ruim vijftig jongeren van drie technische mbo-opleidingen van het Alfa College Groningen deden mee aan dit tweedaags event om te werken aan nieuwe oplossingen voor water- en klimaatvraagstukken.

Het tweedaagse event is een zogenaamde hackathon, een evenement waarbij teams van deelnemers non-stop in een korte tijd samenwerken aan opdrachten. Als extra toevoeging ervaarden de leerlingen, via een toertocht, overnachting in tenten en een excursie over het wad, hoe het voelt om met de voeten in de klei te staan. Door de belevenissen krijgen de leerlingen een completer beeld van de waterproblemen om de opdrachten op hun eigen manier op te kunnen lossen.

Het doel van de hackathon is om de leerlingen een bijdrage te laten leveren aan de toekomstige wateruitdagingen. Daarbij worden zij geïnspireerd door kennis van de watermeesters uit het verleden. De oude plannen van Groninger Johan van Veen, bedenker van de Deltawerken en Eemshaven, blijken hierbij nog steeds heel relevant! Dit jaar ondersteunen Groningen Seaports, Provincie Groningen, de dijkwerkers van Heijmans en Noorderpoort Groningen het event.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.