Ads Top

Muiderslot 'onder water'

Iedere vrijdagavond in oktober verdwijnt Rijksmuseum Muiderslot onder water door het laten zien van een film op de muren. Een mogelijke ramp die door de stijgende zeespiegel steeds dichterbij komt. Precies 350 jaar geleden werd de omgeving rondom het kasteel expres onder water gezet om vijanden tegen te houden. Benieuwd hoe dat is gegaan? En wilt u zien hoe het Muiderslot in 2022 onder water verdwijnt? Kom dan langs op een vrijdagavond in oktober en mis deze unieke kans niet.

Het Muiderslot heeft al eeuwen te maken met het water in de omgeving. Het kasteel is de oudste waterburcht van Nederland en is gebouwd op een slimme plek aan het water. Het water was vroeger ook belangrijk om in leven te blijven. Zo werd het water gebruikt om bier te brouwen en om de groenten en kruiden in de tuinen te laten groeien.

Het Muiderslot maakt deel uit van de Hollandse Waterlinies en de Stelling van Amsterdam. Deze verdedigingslinies zijn zo bijzonder dat ze op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Benieuwd naar meer verhalen over water? Kom dan ‘s avonds naar het Muiderslot op 7, 14, 21 of 28 oktober.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.