Ads Top

Een tweede kraan voor West Brabant

Waterschap Brabantse Delta is 15 april gestart met de bouw van een zoetwaterinlaat naast sluis Roode Vaart in Moerdijk. Dit belangrijke project voor de zoetwatervoorziening in West-Brabant is financieel mede mogelijk gemaakt door de provincie. De installatie wordt ook wel de ‘tweede kraan’ genoemd. In Oosterhout bij het Wilhelminakanaal staat ook een inlaat, voor water uit de Maas.

De zoetwaterinlaat bestaat uit een inlaatkanaal en pompgemaal waar per seconde meer dan 3.500 liter water vanuit het Hollands Diep naar de Roode Vaart door kan stromen. Dat water is hard nodig om de rivieren Mark & Dintel, de Vliet en de polderwatergangen in droge zomers op peil te houden.

. In tijden van droogte en watertekort wil waterschap Brabantse Delta veel meer water uit de grote rivieren naar West-Brabant kunnen sturen. Dat water is nodig om de rivieren Mark & Dintel, de Vliet en de polderwatergangen op peil te houden. Extra wateraanvoer verbetert ook de doorstroming. Stroming is goed voor de waterkwaliteit en gaat blauwalgen en verzilting tegen. Een tweede waterinlaat biedt bovendien meer zekerheid, bijvoorbeeld bij problemen met de techniek of waterkwaliteit bij de inlaat in Oosterhout.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.