Ads Top

Amsterdam speurt verder naar loden leidingen

Amsterdam zet een nieuwe stap in het weghalen van loden leidingen. De stichting !WOON legt huisbezoeken af in blokken waar in andere huizen loden leidingen zijn gevonden. Het gaat in eerste instantie om twaalf woonblokken in Oost en Zuid met 2400 woningen.

Bewoners weten vaak zelf niet of in hun woning loden leidingen zijn. De stichting !WOON  onderzoekt dat, en ondersteunt bewoners van woningen waar loden leidingen zijn gevonden, met het vervolg.

Het lood kan schadelijk voor de gezondheid zijn, vooral voor jonge kinderen. Daarom moeten alle loden leidingen opgespoord en vervangen worden.

Amsterdam pleit samen met Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Eindhoven voor een verbod op loden leidingen. De aanpak van loden leidingen is dan niet meer alleen afhankelijk van individuele huurders en verhuurders. We kunnen verwijdering dan afdwingen.

De gemeente heeft eerder alle verhuurders en bewoners van woningen die gebouwd zijn voor 1960 een brief gestuurd over de loden leidingen, de risico’s, de verantwoordelijkheden en een stappenplan om loden leidingen te verwijderen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.