Ads Top

Vlaamse organisaties sluiten aan bij samenwerking voor water en natuur op de Brabantse Wal

Op 17 maart ondertekenden elf organisaties, waaronder overheden, Evides, terreinbeheerders en natuurorganisaties een ‘aanvullende’ overeenkomst (addendum) om de samenwerking op het gebied van natuur en water op de Brabantse Wal voort te zetten.

De Vlaamse organisaties Natuurpunt en Agentschap voor Natuur en Bos ondertekenden ook mee. De afspraken in het addendum gelden voor ongeveer twee jaar.

Met maatregelen die op korte termijn uit te voeren zijn willen de betrokken organisaties zoveel mogelijk water vasthouden, met name bij De Groote Meer, Kleine Meer, Jagersrust in de omgeving van Ossendrecht en Kortenhoeff bij Hoogerheide. Voorbeelden van de maatregelen zijn  het herstellen van de leemlagen in vennen, het plaatsen van stuwen en het dichtgooien van greppels en sloten.

Al die gebieden maken deel uit van de Kalmthoutse Heide, een gebied waar veel van het water in de vennen van afkomstig is. Met een goede waterhuishouding en inrichting van het gebied kan de natuurkwaliteit in Vlaanderen en in Nederland profiteren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.