Ads Top

Wadi Cattepoelseweg voorkomt wateroverlast en uitdroging

In de middenberm van de Cattepoelseweg in Arnhem ter hoogte van het viaduct wordt vanaf begin maart 2021 begonnen met de aanleg van een zogeheten wadi. Een wadi is een opvanggeul voor water.

Deze geul zorgt er voor dat water beter de bodem in kan zakken. Zo komt er meer water in de grond waardoor planten en bomen in tijden van droogte minder snel uitdrogen. Een ander voordeel van zo’n 'zaksloot' is dat het riool minder belast wordt bij hevige regen.

Er staan tientallen bomen in de middenberm. Door de aanleg van de geul komen de wortels van 18 zomereiken op deze plek bloot te liggen. 17 van de deze bomen verkeren in zo'n slechte staat dat ze zullen worden vervangen door 15 nieuwe bomen. Om de biodiversiteit te verbeteren worden er beuken, lindes en esdoorns geplant. 1 zomereik is in goede staat en zal worden verplant. De 2 andere bomen zullen worden gecompenseerd door middel van het verbeteren van het kroonoppervlak van de 15 nieuwe bomen. Om de bomen genoeg ruimte te geven om maximaal uit te kunnen groeien worden ze op een ruimere afstand van elkaar geplant.

Begin april 2021 is de nieuwe wadi klaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.