Ads Top

Provincie en waterschappen werken samen aan natuur- en wateropgaven in Brabant

Begin maart ondertekenden de provincie Noord-Brabant en de 4 Brabantse waterschappen - Aa en Maas, Brabantse Delta, De Dommel en Rivierenland - de Koepelovereenkomst Groenblauwe opgaven 2021-2027.

Het doel is samenwerken aan gezamenlijke water- en natuuropgaven om te komen tot een klimaatrobuust Brabant in 2050.

De provincie en de Brabantse waterschappen werken al jaren samen aan water- en natuur (groenblauwe) opgaven. Die samenwerking vindt plaats in verschillende gebieden verspreid door heel Brabant, op basis van verschillende overeenkomsten en samen met diverse partners. Zowel de provincie als de waterschappen willen die samenwerking graag voortzetten en intensiveren. Meer dan ooit tevoren wordt ingezet op maatwerk waardoor gebiedsgerichte aanpak effectief en efficiënt kan worden opgepakt.

De maatregelen waarover deze overeenkomst gaat, zijn niet alleen belangrijk voor de natuur. De klimaatverandering laat duidelijk zien dat we Brabant weerbaarder moeten maken tegen langdurige periodes van droogte en plotselinge hoosbuien. Als één overheid willen de provincie en de waterschappen daarom samen werken aan een klimaatrobuust Brabant voor de natuur, de economie en voor alle Brabanders.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.