Ads Top

Route over sluizencomplex IJmuiden per 29 maart 2021 weer open voor (brom)fietsers en voetgangers

Rijkswaterstaat stelt de route over het sluizencomplex IJmuiden op 29 maart 2021 weer open voor (brom)fietsers en voetgangers. Voor (doorgaand) gemotoriseerd verkeer blijft de route tot nader order gesloten. Rijkswaterstaat betreurt dit, maar ziet zich genoodzaakt tot deze gedeeltelijke openstelling door verschillende onvoorziene maar noodzakelijke bouw- en onderhoudswerkzaamheden op het sluizencomplex.

De sluizenroute, die sinds april 2018 was afgesloten uit oogpunt van veiligheid vanwege de aanleg van Zeesluis IJmuiden, kan weer open voor langzaam verkeer. Wel moeten (brom)fietsers en voetgangers zeker tot eind 2021 rekening houden met extra vertraging op de route, door werkzaamheden aan de bruggen van de Middensluis en de inzet van tijdelijke pompen bij de Kleine Sluis.

Vanwege onderhoudswerkzaamheden aan een van de bruggen van de Middensluis kunnen er wachttijden ontstaan als er een schip wordt geschut en de enige beschikbare brug openstaat. Langzaam verkeer kan de Middensluis dan niet passeren. Ook bij de Kleine en Zuidersluis is er kans op vertraging, omdat (brom)fietsers en voetgangers geen gebruik kunnen maken van de afgesloten fiets- en voetgangersbrug door de opstelling van tijdelijke pompen. Daarnaast is de route ter hoogte van Zeesluis IJmuiden in april 2021 ’s avonds van 19.00 tot 24.00 uur niet beschikbaar vanwege grootschalige testen van de buitendeur van de nieuwe zeesluis.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.