Ads Top

Norvestor investeert in Scandinavisch watertechnologiebedrijf Smartvatten

Een fonds geadviseerd door Norvestor Advisory AS neemt een meerderheid van de aandelen in Envera Ltd over, het bedrijf achter de Smartvatten oplossing. Smartvatten is een pionier op de dienstenmarkt voor verantwoord en duurzaam gebruik van waardevolle zoetwatervoorraden.
 
Smartvatten is een hardware-enabled SaaS-bedrijf dat zijn klanten een complete oplossing biedt voor real-time monitoring van en rapporteren over het watergebruik in gebouwen. De klanten van Smartvatten verlagen zowel hun waterkosten als het risico op waterschade, terwijl ze hun duurzaamheidsprestatie verbeteren. De op algoritmen gebaseerde software van het bedrijf analyseert waterverbruiksdata van mechanische, digitale en IvD-compatibele watermeters in een cloud-omgeving om verbruikspatronen te identificeren en lekkages op te sporen.

Smartvatten is in 2013 opgericht en monitort momenteel meer dan 7000 gebouwen, voornamelijk in Finland, Zweden, Noorwegen en de Benelux. Smartvatten heeft op dit moment circa 40 mensen in dienst en heeft naast een hoofdkantoor in Espoo, Finland, kantoren in Stockholm en Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.