Ads Top

Stationsbrug Middelburg in september op transport

De Stationsbrug is bijna 70 jaar oud. Om de brug in goede conditie houden vindt in de winter van 2019/2020 groot onderhoud plaats. De Stationsbrug gaat tijdelijk naar Krimpen aan den IJssel, waar de brug een uitgebreide behandeling krijgt. Na deze renovatie gaat de brug weer jaren mee.

Van maandag 23 september 2019 tot en met zondag 12 april 2020 wordt de Stationsbrug in Middelburg afgesloten voor het verkeer. Om de Stationsbrug in een goede conditie te houden gaat deze brug tijdelijk naar Krimpen aan den IJssel. Hier krijgt de brug een uitgebreide behandeling. In Middelburg vinden ook werkzaamheden plaats, zoals het opknappen van de pijlers en de landhoofden.
Het werk aan de brug brengt veranderingen met zich mee voor voetgangers, (brom)fietsers en de scheepvaart. Voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruikmaken van een tijdelijke pontonbrug. (Brom)fietsers kunnen tijdelijk gebruikmaken van de nabijgelegen Schroebrug. Voor passerende schepen gaat de pontonbrug meerdere keren per dag open. De tijdelijke maatregelen zijn nodig tot het moment dat de brug wordt teruggeplaatst.

De renovatie van de Stationsbrug was in 2018 uitgesteld vanwege de vondst van chroom-6 in oude verflagen. In een speciale ruimte in Krimpen aan den IJssel worden de verflagen van de brug op een veilige manier verwijderd. In juli 2019 zal hiertoe nog een aanvullende proef worden gedaan aan de Stationsbrug in Middelburg.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.