Ads Top

Regentonnenactie Groningen en Ten Boer loopt nog tot 1 oktober 2016

Tot 1 oktober houden de gemeenten Ten Boer en Groningen nog een regentonnenactie. Op de markt, hoek Vismarkt – Guldenstraat, is meer informatie te krijgen over het benutten van regenwater. Er zijn diverse modellen regentonnen opgesteld en er loopt een regentonnen-promotieteam over de markt.

Elk jaar valt er gemiddeld 760 millimeter water in Nederland, dat is 760 liter op één vierkante meter. Dat regenwater is schoon en prima te gebruiken voor allerlei doelen. Bijvoorbeeld om de planten water te geven, maar ook voor het wassen van ramen. De eenvoudigste manier om regenwater op te vangen is in een regenton.
Korting

Groningen en Ten Boer willen het opvangen van regenwater stimuleren met de actie die in maart van start ging. Tot 1 oktober kunnen inwoners van de gemeente Groningen en Ten Boer bij de deelnemende winkels een regenton met € 17,50 korting kopen. De kortingsbon is opgenomen in een folder (pdf 1 MB). Die is, behalve in de winkels zelf, ook verkrijgbaar in de bibliotheken, diverse wijkcentra, supermarkten in Ten Boer en bij de gemeentelijke informatiebalies.

De gemeenten Ten Boer en Groningen benutten zelf ook regenwater. In alle nieuwe situaties scheiden ze regenwater van afvalwater. Ook als de gemeenten het riool vervangen, passen ze het systeem aan en voeren ze het regenwater gescheiden af. Het regenwater slaan ze dan zoveel mogelijk op. De gemeenten gebruiken dit in parken en ander groen in de omgeving. In de vijvers zorgt het regenwater voor doorstroming waardoor de waterkwaliteit verbetert.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.