Ads Top

Symposium ‘Trekvissen en natuurvriendelijke oevers’

Op woensdag 17 september 2014 organiseert de projectgroep ‘Ruim Baan voor Vissen' het symposium ‘Trekvissen en natuurvriendelijke oevers'.  Centraal staat de vraag in hoeverre natuurvriendelijke oevers (NVO's) een positief effect hebben op de visstand van diadrome vissen.  NVO's bieden betere paai- en opgroeigebieden voor migrerende vissen. Dat is de veronderstelling althans. Wat zijn de gemeten effecten? En wat kunnen we hiervan leren? Tijdens het symposium komen de meest recente inzichten en ervaringen aan bod.

Overal in Nederland zijn de waterbeheerders bezig met maatregelen om de waterkwaliteit te verbeteren. Een gezonde visstand maakt onderdeel uit van een goede waterkwaliteit. Eén van de maatregelen die veelvuldig wordt getroffen is het aanleggen van natuurvriendelijke oevers (NVO's). Hiermee is de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan. Het symposium heeft als doel om deze ervaringen te bundelen en helder te krijgen welk effect NVO's hebben op diadrome vissen. Door gezamenlijk tot een zo compleet mogelijk overzicht te komen kunnen we van elkaar leren en de effectiviteit van de genomen maatregelen vergroten.

Verschillende sprekers, van waterschappen en uit het bedrijfsleven, presenteren hun ervaringen en resultaten. Daarnaast worden de deelnemers gevraagd hun eigen ervaringen in te brengen.

Het programma wordt momenteel opgesteld en zal later op deze website bekend worden gemaakt. U kunt zich al wel vast voor het symposium aanmelden. Er is plaats voor maximaal 70 deelnemers.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.