Ads Top

Ploumen: 13,5 miljoen euro voor Voetbal voor Water

Minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking stelt een bedrag van 13,5 miljoen euro beschikbaar voor het project Voetbal voor Water. 'Zodat 700.000 kinderen in Ghana, Kenia en Mozambique toegang kunnen krijgen tot schoon drinkwater en schone toiletten', aldus Ploumen.

De minister maakte haar bijdrage bekend voorafgaand aan de oefeninterland Nederland-Ghana. Daar gaf ze samen met ex-international Pierre van Hooijdonk en Steven Appiah, ex-international van Ghana, de aftrap voor de campagne voor Voetbal voor Water.

'Het is hartstikke mooi én belangrijk dat bekende voetballers zoals Pierre van Hooijdonk, Steven Appiah, Aron Winter en anderen zich hiervoor inzetten. Zij zijn een rolmodel voor zowel de coaches als de kinderen,' aldus de minister in de Rotterdamse Kuip.

Voetbal voor Water is een samenwerking tussen de KNVB, Unicef, Simavi, Vitens-Evides International, Aqua for All, Akvo en het ministerie van Buitenlandse Zaken. In een campagne wordt voetbalminnend Nederland opgeroepen om ‘voetbal’ te sms’en naar 4333. Met dat geld worden coaches opgeleid, die jongeren voetbaltraining geven gekoppeld aan lessen over watergebruik en hygiëne. Ook krijgen 1100 scholen de beschikking over veilig drinkwater en schone toiletten.
'Twee top exportproducten van Nederland, voetbal en water, komen samen in deze publiek-private samenwerking', aldus Ploumen. 'Dit project gaat voorkomen dat duizenden kinderen doodziek worden door diarree, bilharzia of cholera. Dat is pure winst.'

De donaties van de voetballiefhebbers worden geraamd op 5 miljoen euro. Daarnaast willen de partners zelf nog eens 8,5 miljoen euro ophalen. Minister Ploumen legt daar nog eens 13,5 miljoen bij.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.