Ads Top

Top waterstanden Rijn lijkt bereikt

Sinds donderdagavond schommelt de waterstand in de Rijn bij Lobith rond NAP +13,61 meter. Daarmee lijkt de top in de waterstanden bereikt. Naar verwachting gaat de waterstand in de loop van de vrijdag zakken. Deze daling is eerst langzaam en zal de komende dagen verder versnellen. Rijkswaterstaat blijft belanghebbenden (zoals waterschappen) informeren over de actuele waterstanden en waterstandsverwachtingen.
Op donderdagavond werd een waterstand van NAP +13,61 meter bij Lobith bereikt. Vrijdag zal de waterstand in de loop van de dag gaan dalen. De komende dagen daalt het water verder richting NAP +12 meter, naar verwachting tussen 11 en 12 juni. Vanaf dat moment zullen de uiterwaarden langzaam weer droogvallen.
Om de afvoercapaciteit van de Rijn te vergroten heeft Rijkswaterstaat vorige week de stuwen in de Neder-Rijn en Lek geopend. De Neder-Rijn helpt dan bij de afvoer van het overtollige Rijnwater richting zee. Wanneer de waterstand verder gezakt is, kunnen de stuwen weer dicht. Snelle afvoer richting zee is dan niet meer nodig en het water in de IJssel blijft voldoende op peil. Naar verwachting zal dit eind volgende week zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.