Ads Top

Samenwerking met Stadscampus De Kien op het gebied van digitale technieken

Deltares en Stadscampus De Kien in Deventer hebben afgesproken dat ze met elkaar gaan samenwerken. Op 1 juli tekenden het kennisinstituut op het gebied van water en ondergrond en Stadscampus De Kien een overeenkomst voor een intentie tot samenwerking op het gebied van digitale technieken voor de fysieke leefomgeving.

Binnen de onderzoeksgroep worden sensoren en digitale technieken ontwikkeld voor bodembeleid en klimaatadaptatie in de stedelijke omgeving. Voorbeelden hiervan zijn het gebruik van camera’s om met hoge resolutie neerslag over een stedelijke gebied te meten en nieuwe vormen van metingen van stedelijke afwatering.

Stadscampus De Kien in Deventer is een unieke samenwerking tussen IT-, techniek- en researchgerichte adviesbureaus, onderwijsinstellingen en overheden. Samen werken de partners met digitale technieken aan maatschappelijke opgaven in de leefomgeving. Studenten van de HBO worden daarbij nauw betrokken. Al deze partners zijn gevestigd in het gebied tussen de historische binnenstad van Deventer en het spoor.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.