Ads Top

Slimme renovatie Delftse riolering

Aannemer GMB renoveert op dit moment het riool in het zuidelijk deel van de binnenstad. Dit gebeurt in opdracht van de gemeente. GMB neemt zo’n beetje elke gracht en straat ten zuiden van de Oude Langendijk en de Nieuwe Langendijk onder handen. Dat gebeurt via een innovatieve manier, in vakjargon bekend als relining. Of in gewoon Nederlands: kousrenovatie.

De renovatie van het riool in het zuidelijk deel van de binnenstad duurt tot eind van dit jaar. Daarna begint de aannemer naar verwachting aan het noordelijk deel van de binnenstad. De leidingen die zijn gedaan, kunnen dan weer 50 jaar mee. Alle rioolleidingen die het naar verwachting binnen vijf jaar begeven, worden nu gerenoveerd.

De gemeente kiest meestal voor vervanging van de riolering als er genoeg ruimte is in de straat. Een rioolbuis wordt ook vervangen als de buitenwand van de rioolbuis te dun is geworden of als er gaten in de rioolwand zitten. De aannemer zet de kunststofhars namelijk met druk tegen de binnenkant van het riool. Een dunne of kapotte rioolwand is dan niet sterk genoeg. Een nieuwe rioleringsbuis gaat gemiddeld 50 tot 70 jaar mee. Een gerenoveerde rioleringsbuis verlengt de levensduur met 50 jaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.