Ads Top

Rioolgemaal Poortmolenstraat Almere gerenoveerd

Het rioolgemaal dat afvalwater uit de Molenbuurt en het industrieterrein Poldervlak in Almere verpompt, heeft een grondige renovatie ondergaan. Dagelijks stroomt er 3,6 miljoen liter afvalwater door dit rioolgemaal.

De elektrische en mechanische pompinstallatie in het rioolgemaal was verouderd. Onderdelen zijn vernieuwd en waar het kon zijn onderdelen van het rioolgemaal hergebruikt. Zo kan het rioolgemaal weer jaren mee en kunnen inwoners hun toilet blijven doorspoelen. Per ruimte kunt u hieronder lezen wat we hebben gedaan.   

Onder de grond zit de natte kelder van het rioolgemaal. Dit is de laagste plek waar het afvalwater via persleidingen binnenstroomt. Men heeft de natte kelder schoongemaakt en beschadigingen gerepareerd. Ook zijn nieuwe afsluiters in de binnenkomende persleiding en in de natte kelder geplaatst.

Onder de bovenbouw en naast de natte kelder onder de grond, zit de droge kelder. In de droge kelder staan de vuilwaterpompen en het leidingwerk. Er staan nu nieuwe vuilwaterpompen en elektromotoren in. Het leidingwerk hebben we volledig vernieuwd met afsluiters en terugslagkleppen en een nieuwe debietmeter.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.